All IncLoes lanceert eigen gin! *

Onder het goedkeurende oog van burgemeester Marc Wijnants lanceerde All IncLoes zijn eigen, nieuwe gin, All IncMisT. Deze is het eindresultaat van een lange zoektocht die ontwikkelaar Thomas Mortelmans heeft afgelegd naar een eigen, streekgebonden, karaktervol product. Een eerste kennismaking met fysische en chemische processen gebeurde tijdens zijn opleiding als biomedicus. In zijn opleiding tot biomedicus kreeg hij veelvuldig de kans om de theorie van deze processen te toetsen aan de praktijk in het labo. Zijn interesse in het ontwikkelen van een eigen gin kreeg hier dan ook steeds meer vorm en na veel gissen en missen kwam hij via zijn experimenten aan een samenstelling die de basis zou vormen van All IncMisT. Verfijnd, maar toch complex.

Thomas zijn streefdoel was een gin te maken met een eigen, streekgebonden karakter, die vol van smaak is, fris in de mond en toegankelijk voor iedereen.


In zijn zoektocht kwam Thomas er achter dat bij het ambachtelijke productieproces oliën afkomstig van de botanicals vrijkomen en in de drank neerslaan, waardoor een troebel uitzicht wordt verkregen. In eerste instantie wilde hij die eruit filteren om meer het uitzicht te krijgen van andere gins, tot bleek dat je met die filtering niet alleen de MisT uit de fles nam maar tegelijk ook heel wat smaak. Om het volledige smakenpallet te behouden is ervoor gekozen om de troebelheid te behouden en het uitzicht van de gin “mistig” te laten.


Het was eveneens de wens van de ontwikkelaar om een verbinding mee te geven met de streek waarin hij geboren en getogen is, nl het Haspengouw. Niets dat dat meer kan vervullen dan wat je gerust “de koning van het Haspengouw” kan noemen, met name de Jonagold appel. Er werd in het rijpingsproces dan ook een toets van de jonagold toegevoegd, wat de gin uiteindelijk een erg zachte afdronk meegeeft. Het kiezen van de naam was niet zo’n moeilijke opdracht en is enerzijds een knipoog naar het bedrijf All IncLoes maar anderzijds ook naar de eigenheid van de gin zelf.


Dankzij de grafische- en regie talenten van zijn broer Michiel tenslotte, werd er snel een passend etiket gevonden die de fles stijlvol aankleed, en werd er ook werk gemaakt van een kleine promocampagne op Facebook.


All IncLoes is dan ook erg blij en verheugd om mee te kunnen werken aan de droom van Thomas om via zijn hobby en passie producten te kunnen ontwikkelen die de eigen streek herbergen en een meerwaarde bieden aan de uitstraling van Haspengouw.


All IncMisT is voorlopig enkel te verkrijgen bij All IncLoes, Gintonicshop Hasselt, Kruideniershoek Neerlinter en Angels’Share Leuven. Weldra ook op meer plaatsen, hou hiervoor de Facebookpagina van All IncLoes en All IncMisT in de gaten!